Geir Milne, teknisk rådgiver hos MOBO.  Foto: Mye i media.

Stort vedlikeholdsprosjekt i Toraneset 

Toranes Borettslag i Mo i Rana står foran et omfattende vedlikeholdsprosjekt med en estimert ramme på ca. 18 millioner kroner.

Prosjektet, som involverer renovering av fasader, installasjon av nye yttertak og utvidelse av terasser, er designet for å gi en mer moderne og varmere atmosfære for beboerne.

Prosjektet ble satt i gang i november 2022 etter at kontrakten ble signert i september samme år. Arbeidet, som har en estimert byggetid på 15-16 måneder, forventes å være fullført rundt mai 2024.

Toranes Borettslag.

-Blant de planlagte endringene er etterisolering av fasadene og etasje-skillere mellom etasjene, med formålet om å forbedre boligenes energieffektivitet. Sprøyting av isolasjon mellom etasjeskillene vil gi en positiv effekt på lydredusering for de tre firemannsboligene som er koblet sammen, og som har leiligheter både oppe og nede, forteller Geir Milne, teknisk rådgiver hos MOBO.

Toranes Borettslag, er et av de eldste borettslagene i Rana. Foto: Mye i media.

Toranes Borettslag, som ble stiftet 29. november 1954, er et av de eldste borettslagene i Rana, og består av 37 leiligheter. Den kommende renoveringen markerer et viktig skritt for fellesskapet, og Milne antyder at beboerne ser frem til både de estetiske og funksjonelle forbedringene.

-Det var på tide å gjøre noe her, sier Milne.

Han peker på behovet for oppgradering av den eksisterende stålplatebekledningen som et av prosjektets nøkkelelementer.

Med en sterk start i november i fjor og en forventet ferdigstillelse i mai 2024, ser Toranes Borettslag frem til en fornyet og forbedret boligmiljø som vil tjene beboerne i mange år framover.

Bente Pedersen og Raymond Knutsen bor i Toranes borettslag. Pedersen bor i en av boligene som er ferdig renoverte. – Jeg opplever stor forskjell etter at blokka er etterisolert. Og de nye terrassene er superfine, sier hun. Knutsen bor i blokka som er under arbeid nå og gleder seg til å den «ei ny blokk» å bo i. Begge er styremedlemmer i borettslaget.

 

 

 

 

Skroll til toppen