Godt påkledd i kulda. Fra v: Olav Østerdal, Liv Bjørklund, Kjell Arne Bjørklund, Brynjulf Wassbakk og Gisle Lauritsen. Foto: Mye i media.

Adventskos i borettslaget

I Fageråsen Borettslag sørger et knippe ildsjeler for at jula koses inn i god tid før julenissen kommer.

Lørdag, 4 desember trosset 21 beboerne kulda og samlet seg rundt utepeisen for å nyte gløgg og pepperkaker. Det hadde ikke skjedd om ikke ekteparet Kjell Arne og Liv Bjørklund samt Tone Breiland hadde tatt initiativet og fikset det som skal til – og det for tredje gang, bare stoppet av pandemien med to års pause.

Liker at det skjer ting

– Vi kjøpte leilighet i borettslaget for ni år siden. Jeg liker at det skjer noe og tok tidlig initiativet til å ha ei slik tilstelning. Vi har også arrangert julebord i garasjekjelleren i borettslaget og med stort oppmøte. Det møtte over 30 personer sist vi hadde det for tre år siden, forteller Bjørklund.

Kjell Arne Bjørklund har tatt initiativet til flere aktiviteter i borettslaget. Foto: Mye i media.

Også her var det pandemien som sørget for at det ble en stopp.

– Da jeg jobbet i posten på Mo ble jeg allerede i 1974 en del av velforeningen lokalt. Vi hadde flere tiltak for både unge og eldre. Derfor var det bare naturlig å ta grep her også, sier den aktive pensjonisten, som ellers jobber et par dager i uka på Jula for å holde seg i aktivitet.

Liv Bjørklund og Tone Breiland har også engasjert seg for å skape samhold i borettslaget.

Håper det fortsetter

– Hvor viktig er slike tiltak for miljøet i borettslaget?

– Det er veldig trivelig å kunne møtes på denne måten, ikke minst det å sitte ute. Vi har laget en stor platt på 380 kvadratmeter som vi bruker til formålet, sier Kjell Arne Bjørklund, som håper at både bålkosen og julebordet de arrangerer kan bli en tradisjon.

Første lørdag i advent samlet 21 av beboerne i Fageråsen Borettslag seg til julekos med gløgg og pepperkaker.

 

 

 

 

 

 

Skroll til toppen