Blid gjeng: Rita Reppen, Tommy Drevland, Tone Sandvik, Ena Hansen, Andreas Ebbesen Hopen og Bente Arnes bor alle i Sjøsiden Brønnøysund borettslag, og trives godt sammen - både på dugnad og som naboer.

På dugnad for samhold og fellesskap

BRØNNØYSUND: – Vi har et veldig godt samhold her. Det er mye skitprat og fliring, og det er det beste, skryter eierne av leiligheter i Sjøsiden Brønnøysund borettslag.

Latteren og skryt av de andre sitter løst i pausen under dugnadsøkten. Bente Arnes, Andreas Ebbesen Hopen, Ena Hansen, Tone Sandvik, Tommy Drevland og Rita Reppen er godt i gang med rydding rundt leilighetene, rydding av sandkasse og huskestativ da vi møter dem på fellesarealet i Ringveien. Alle eier de leilighet i Sjøsiden Brønnøysund borettslag, og er ivrige i arbeidet for fellesskapet.

  • Når skal vi skifte farge da, spør Andreas Ebbesen Hopen og ser på Bente Arnes før begge bryter ut i latter. I fjor ble nesten alle leilighetene malt av beboerne, og de har flere ganger fleipet med fargevalg.

Ordner opp: Andreas Ebbesen Hopen, Bente Arnes, Rita Reppen og Tone Sandvik i Sjøsiden Brønnøysund borettslag har dugnad for sameiet.

 

Holder kostnadene nede

Sjøsiden Brønnøysund borettslag består av 32 enheter spredt i Ringveien, Oterstien og Seljeholmen Nord. Leilighetene er bygd i perioden 2005 til 2013. Beboerne trives godt i området.

  • Her er det stilt og fredelig, selv om det bor mange her. Boligene er plassert sånn at det er lite innsyn til de andre, og vi har sol nesten hele dagen, skryter eierne.

Og selv om leilighetene er et stykke fra hverandre er de ikke fremmed for å hjelpes til under dugnadsøkter. Styret påpeker at innsats på dugnadene er viktig for alle da dette er med å holde fellesutgiftene nede. Må det leies inn folk til arbeid, blir det straks en del dyrere for alle.

  • En oppfordring er å være med på dugnadene og holde felleskostnadene nede, sier Sandvik.
  • Hva er typiske borettslagoppgaver?
  • Det er mange ulike oppgaver som kan gjøres, med alt fra kaffekoking og kakebaking, til maling, plenklipping og andre ting som må ordnes for fellesskapet. Det er en del eldre også i borettslaget som kanskje ikke klarer å være med på dugnader, da er det noen som står for kaffekoking og baking av kaker, som også er viktig, påpeker gjengen.
  • Vi må skryte av Kim Rune (Alund, red.anm). Uansett hva det er, om man trenger råd eller veiledning, så er det bare å spørre. Han er veldig hjelpsom. Han har tatt på seg ansvaret for plenklipping, og bare vi tar kontakt så hjelper han til. Han ser hva som må gjøres og ser løsninger, skryter gjengen av en av ildsjelene.

Selv om det ikke alltid er like enkelt å få med alle på dugnad ser de fordelene med å bo i et borettslag.

  • Vi har kjøpt oss borett. Inne i leilighetene er vårt eget, mens alt som skjer rundt har innvirkning på helhet. Dersom det skjer noe ute, så er det borettslaget som står for det.

Pynter: Borettslaget planter og forskjønner fellesområdet hver vår.

Planer til felles nytte

Gjengen er opptatt av alles beste, og har flere ønsker og planer så raskt økonomien lar det gjennomføres.

  • Vi har jo litt ønsker og planer framover. Vi har fått tegninger på hvordan en stor platting har kunne vært, med eksempelvis bålpanne og pizzaovn, med levegg og sol hele dagen, de dagene det er så fint som i dag. Så kunne vi hatt en skikkelig samlingsplass for alle her, forteller Tone Sandvik.
  • Og jeg kan stille med surdeig, skyter Andreas Ebbesen Hopen inn. Han flyttet til Brønnøysund fra Bergen sammen med samboeren for ett år siden, og trives godt i borettslaget.
Skroll til toppen