Jutulveien borettslag.

Nye borettslag i MOBO

Faglig tyngde og lokal tilhørighet ble avgjørende da de etablerte borettslagene Viking og Jutulveien sluttet seg til boligbyggelaget MOBO i høst.

– Det er svært gledelig for oss i MOBO Helgeland å ønske borettslagene Viking og Jutulveien i Sandnessjøen velkommen til oss. Det sier forvaltningskonsulent ved MOBO sitt kontor i Sandnessjøen, Lars Helge Fresvik.

Forvaltningskonsulent Lars Helge Fresvik i MOBO. Foto: Mye i media.

I høst har Viking borettslag og Jutulveien borettslag inngått avtale om å ha MOBO som forretningsfører. Begge borettslagene tok beslutningen under generalforsamlingen sin i vår.

­– En stor trygghet, sier styreleder Liv Hansen i Jutulveien.

Pris og lokal tilhørighet spilte også inn på valget av forretningsfører for begge borettslagene:

­– Mobo kunne tilby en billigere forretningsførsel enn vår forrige samarbeidspartner. Det har også vært et ønske med lokal samarbeidspartner med tilstedeværelse i Sandnessjøen. Ved å bytte får vi en forretningsfører som er fysisk tilgjengelig hele året, noe som er en viktig ressurs for borettslaget. Det sier styreleder Torleiv Hov Grønbech i Viking borettslag.

Liv Hansen har vært styreleder i Jutulveien siden 2012. Fra tid til annen har hun hatt kontakt med MOBO og et ønske om at borettslaget skulle gå over til å bruke dem som forretningsfører.

– Temaet ble på nytt tatt opp i vår under generalforsamlingen og vi besluttet da å inngå avtale med MOBO. Den siste tiden har vi hatt ulike regnskapsførere etter at vår faste regnskapsfører gjennom mange år gikk av med pensjon. Vi er et lite borettslag med kun åtte enheter og vi opplevde at vi trengte å knytte oss til noen som i større grad kunne mer om borettslag. Jeg føler vi står sterkere i lag med en større organisasjon. MOBO har god oversikt over hva som gjelder innenfor økonomi og juss når det kommer til borettslag, og også mye annen faglig tyngde som er relevant. Det har utrolig mye å si særlig for oss som er et lite borettslag. Det er enkelt å spørre MOBO om råd og man får svar, sier hun.

Hansen ser fram til å få en støttepartner på det meste som angår drift av borettslag, både budsjett og regnskap, lover og regler.

– Vi får hjelp til det meste nå og mer enn vi hadde før som enkeltstående borettslag.

De inngikk avtalen 1. oktober. Jutulveien borettslag ligger på Lyngåsen i Sandnessjøen og ble ferdigstilt i 1987. Viking borettslag er plassert på Lavollen i Sandnessjøen sentrum, har 44 leiligheter og ble ferdigstilt i årene 2000 – 2002. De var tidligere tilsluttet et annet boligbyggelag i Nordland.

Skroll til toppen