Daglig leder ved REDE Eiendomsmegling, Stig Magne Øie. Foto: Mye i media.

Boligutsiktene på Helgeland

Det er ikke bare vintertemperaturene som er kjølige for tiden. Nasjonale eksperter peker på at den lave indeksverdien peker mot et kjøligere boligmarked fremover. Det gjelder også Helgeland. 

– Boligmarkedet har vært avventende en god stund, forteller daglig leder ved REDE Eiendomsmegling, Stig Magne Øie.
– Sammenlignet med samme tid for året 2022 er det en god del færre salg nå enn i fjor. Renteøkningene og det at bankene er svært restriktive med sine utlån bidrar sterkt til nedgangen i boligmarkedet.

Det er for tiden tilnærmet byggestopp av nyboliger, og mange leiligheter og eneboliger ligger lenger til salgs enn tidligere.

 

– Jeg anbefaler boligselgeren om å ha tålmodighet i et litt kjøligere marked, og ikke minst bruke den ekstra tiden til å «finpusse» litt på boligen, slik at den fremstår enda mer attraktiv for dem som er interessert. Det er videre viktig å kontakte megler tidlig i prosessen og holde tett dialog slik at ulike tiltak vurderes underveis i prosessen. Husk at megler er din samarbeidspartner, og du vil oppleve megler som smidig og løsningsorientert – spesielt i dette vanskelige markedet.

Øie anbefaler dem som går med en plan om å selge boligen, om å legge den ut på markedet.

– Vi vil anbefale å legge boligen ute for salg, og ikke vente. Selv om markedet er noe tregere om dagen, så er det fortsatt slik at noen boliger går etter første visning. Er en heldig, så gjelder kanskje dette din bolig. Selv om markedet er labert, er dette varierende. Til eksempel de siste ukene har vi hatt flere gode salg den siste uken, og dette gjelder både boliger som nylig er lagt ut for salg, og de som har hatt lengre liggetid.

– Hvordan spår dere boligmarkedet i 2024? 
– Boligmarkedet har bremset opp en god del opp i løpet av 2023, og vi er veldig spente på boligåret 2024. Vi tror samtidig at vi vil se et noe bedre boligmarked når vi begynner å nærme oss våren 2024. Mye beror på renteutviklingen fremover, rammevilkår for kjøperne, og hvordan bankene håndterer/hjelper kundene i forhold til belåning til bolig. Vi ser videre at flere kjøpere ser på dagens marked som en gylden mulighet å kjøpe seg inn i før markedet går opp igjen.

Skroll til toppen