Stine Westvik Helland og Juni Aileen Løkås er nyansatte økonomikonsulenter hos MOBO. Foto: Mye i Media.

Juni og Stine skal bistå borettslagene med regnskapet

Mobo Helgeland har rustet opp økonomiavdelingen med to nye ansatte. Juni Aileen Løkås  og Stine Westvik Helland startet begge to i høst i fjor.

Juni og Stine er ikke helt fremmed for hverandre. I 2020 ble de sammen uteksaminert fra Nord Universitet med en bachelor i Økonomi og ledelse. Bacheloroppgaven skrev de sammen, og gjennom de tre årene på Universitetet fleipet de ofte om hvordan de skulle klare seg uten hverandre.

-Etter intervjuet satt jeg med en god følelse og et godt inntrykk av Mobo Helgeland som arbeidsplass. Da jeg fikk en telefon om at jeg hadde fått jobben som økonomikonsulent, så jeg frem til å bli en del av miljøet de har skapt hos Mobo, forteller Juni.

Kapret endelig drømmejobben

Kort tid etter at Juni hadde fått jobben, var også Stine innom Mobo på intervju for enda en stilling som økonomikonsulent. Det er litt rart hvordan tilfeldighetene rår, forteller Stine.

-Det gikk ikke lang tid før jeg også hadde fått klarsignal fra Mobo, og satt på mitt eget kontor rett ved Juni. Jeg hadde på et tidligere tidspunkt vært i kontakt med Mobo da vi skrev bacheloroppgave, og fikk allerede da en positiv opplevelse av dem. Jeg ga meg ikke, og har fulgt med på om det dukket opp en relevant stilling for meg, sier hun fornøyd.

Nok å holde hendene i

Begge to forteller at de har blitt tatt godt imot, og at takhøyden på jobb er høy. Siden oppstarten i oktober 2022 har innføringen i arbeidsoppgaver og ansvarsområder gått som smurt. Nå på nyåret går de noen travle måneder i møte, og da er det fundamentalt å ha fått et godt grunnlag i den nye jobben.

-Nå er det fulle dager med alle årsregnskapene som skal gjennomgås og godkjennes. Vi har hver vår portefølje med borettslag som vi skal følge opp, og det blir en del mail og faktura som må gjennomgås på toppen av det igjen, forteller de.

Tar videreutdanning ved siden av jobb

Om ikke lenge kan begge to også kalle seg for autoriserte regnskapsførere. Ved siden av fast jobb har de tatt det studieløpet som kreves for at man skal kunne kalle seg autorisert regnskapsfører. Gjennom stillingen hos som Økonomikonsulent hos Mobo for de også gjennomført den praktiske delen.

-Hvis alt går som det skal, vil vi være ferdige med studiene i år. Deretter gjenstår totalt to år med godkjent praksis, og her er vi allerede godt i gang begge to, avslutter de med et smil.

Skroll til toppen