Eiendomsmeglerne Roger Clausen og Kristine Langfjell hos REDE er to av meglerne du kan treffe på Mo-kontoret i sommer. REDE har også meglere i Brønnøysund, Sandnessjøen og Mosjøen. Foto: Mye i Media.

REDE i hele sommer

Skal du selge bolig i sommer, eller tenker å gjøre det til høsten, så har REDE meglere på jobb i hele sommer som du kan kontakte.

– Vi er til stede for deg som skal selge bolig og har rådene du trenger for å få et godt salg. Det sier daglig leder Stig Magne Øie i REDE Eiendomsmegling.

Å få tatt bildene når det er grønne plener og godt lys, er en av oppfordringene hans.

– Det kan være med på å løfte eiendommen din og vise den fra sin beste side. Gode bilder er viktige ved et salg, sier Øie.

Selv om det er høsten du har siktet ditt eiendomssalg inn mot, er det mange fordeler med å starte prosessen allerede nå hvis du har mulighet.

– Å starte med det som trengs å fikses ute, er lurt å få gjort i sommer, sier han.

Det er et stort krav til dokumentasjon om eiendommen som skal på plass før en kan selge i dag. Flere fagpersoner må involveres før boligen kan annonseres, som takstingeniør, megler og fotograf.

– Ved å komme tidlig i gang, øker du sjansen din for å optimalisere alle delene i salgsprosessen, sier Øie.

– Og for de som ønsker å selge bolig eller fritidseiendom i sommer, er vi selvsagt også behjelpelige, understreker Øie

Tips: Gjør dette før du skal selge bolig!

Er du usikker på hva du bør gjøre, fikse, eller hvor du skal starte, har meglerne hos REDE flere gode råd til deg:

– Å selge eiendom er et samarbeid mellom selger og oss som meglere. Sammen prøver vi å finne den beste løsningen for kunden når det gjelder hva som bør ordnes i og utenfor boligen før salgsprosessen. Det som skal fikses og ordnes skal være realistisk og gjennomførbart for selgeren, og sammen finner vi de viktigste punkter for din bolig, sier eiendomsmegler Kristine Langfjell hos REDE Eiendomsmegling.

Her er en sjekkliste du kan ta utgangspunkt i, før du går i gang med boligfotografering, annonsering og visning:

  • Rydd – inne og ute.
  • Å rake plena, male altan, rekkverk eller vindskier, eller å skifte ut materialer som er slitt, gir et godt førsteinntrykk.
  • Fiks hull og flekker på vegger.
  • Vis frem benkeplass i kjøkkenet.
  • Vask vinduer og alle rom.
  • Fjern personlige eiendeler og nips.
  • Sett frem grønne planter.
  • Tenk fargekombinasjoner, eventuelt be megler booke boligstylist som kan gi konkrete tips.
  • Kontakt megler tidlig i prosessen – da vil du ha god nok tid til å gjøre forberedelser uten at det blir for krevende for deg som selger.

For deg som ikke har tid eller av andre grunner ikke får ordnet så mye som du helst skulle gjort – eller synes at du mangler «handy» gener – finnes det også råd:

– Det er lov å spørre om hjelp fra familie og nettverk, eller til å låne interiørartikler for bildertaking og visning. Det går også an å få profesjonell hjelp av en boligstylist. Der kan du låne produkter, og du kan velge mellom full styling og ned til skriftlige tips du kan ordne selv, sier Langfjell.

Eiendomsmeglerne hos REDE setter deg i kontakt med disse.

 

Skroll til toppen