4. oktober 2023
Ingvild Skogvold Daglig leder Ranaregionen Næringsforening. Foto: Mye i media.

«FoMo» i Rana

Når man bor i en storby er det lett å føle på at det skjer mer enn man rekker å få med seg.

 

 

 

Da jeg bodde i Oslo, og spesielt etter jeg fikk barn, kjente jeg ofte på at det var for mange konserter / utstillinger / nye utesteder, og altfor lite tid. Den følelsen kalles ofte «FoMo», fra den engelske forkortelsen av «Fear of Missing Out». Da jeg flyttet nordover trodde jeg ikke jeg skulle kjenne på FoMo på Mo. Men der tok jeg grundig feil.

I skrivende stund er Smeltedigelen Musikkfestival rett rundt hjørnet. Det er i hvert fall tre konserter på programmet jeg gjerne skulle dratt på hvis det var flere timer i døgnet. Jeg har ikke bestilt bord på Brasseriet enda, det er flere konserter og stand up-show på Spektrum jeg tviler på at jeg får med meg, og det er altfor lenge siden jeg har vært på karaoke på Park 22!

Det skjer rett og slett utrolig mye spennende i lille Mo i Rana. Hvis man sjekker ut kalenderen på moirana.com, så kryr det av aktiviteter for folk i alle aldre og med alle mulige forskjellige interesser.

Jeg hører ofte fra folk som er på besøk, og som ikke har vært i byen på mange år, at de blir positivt overrasket. Kultur- og utelivet er i full blomst – og det har blitt satset stort på byutvikling de siste årene. Det er en god investering. En enda mer trivelig og attraktiv by gir nemlig stor avkastning. Byrom hvor folk kan møtes, hvor store og små kan leke og utfolde seg, gir trivsel og livskvalitet. Det er også en investering i attraksjonskraft. Næringslivet trenger kompetanse, og pulsen i byen er avgjørende for om vi klarer å tiltrekke og beholde enda flere tilflyttere fra inn- og utland.

Jeg har fått gleden av å bli kjent med noen av de mange ildsjelene i utelivet, reiselivet og i kulturlivet. Det åpnes nye utesteder, nye konsepter testes, og flere kafeer er åpne på søndagene. De fortjener virkelig honnør for at de satser og fyller byen vår med liv!

Så i helga, dra på Vitensenteret, museet, teateret eller kinoen. Spasér en tur langs Sjøfronten og hils på Havmannen. Dra ut og spis lunsj eller middag ute på en av byens mange gode spisesteder. Slapp av på en av benk i den splitter nye Jernbaneparken. Dra på en konsert eller fler. Og ikke glem å lade opp til en ny uke med en god kopp kaffe på søndag hos Munin eller Mormors Barista.

Skroll til toppen