Verdens lengste julegrøtbord

Julebyen Mosjøen  

Alt fra konserter til julemarked og grøt, på det som stadig skal bli verdens lengste grøtbord, venter de som besøker byen før jul.

Leder i Mosjøen næringsforening, Elisabeth Kulseng, har bestilt 1000 kilo grøt, og planlegger å servere opp til 1000 personer samtidig.

– I 2022 var det ca 4000 mennesker som inntok 1000 kg julegrøt fordelt på flere bordsettinger på det 289,4 meter lange grøtbordet. Over 100 mennesker jobber frivillig for å få dette i havn.
Helgelandstrappa lyses opp av fakler og skaper en magisk ramme rundt arrangementet, sier Kulseng.

Heldigvis er det mange gode hjelpere som stiller opp, når det lages julestemning i Mosjøen. Serverings- og spisesteder stiller opp med servitører, det samme gjør Sjøsiden senter og Mosjøen torg, mens hotellet Fru Haugans tar jobben med å varme grøten.

– Noen i serveringsbransjen er med. De har fått hvert sitt område i Sjøgata hvor de skal passe på og servere. Vi gjentar mye fra i fjor, sier Kulseng.

Julebyen Mosjøen har mange og varierte kort i ermet i førjulstiden. Her er det mulig å få med seg både konserter, julemarked på torget og levende nisser.

– Torget fylles med salgboder, aktiviteter for barn og unge, vi får besøk av reinsdyret Pepper og Sjøgatanissene tømmer postkassen for julepost fra barna, forteller Kulseng.

Skroll til toppen